0031- (0) 6 5102 5126 info@lepetitcoincosy.com

Wat te doen in Bretagne

Welkom in Bretagne

Omdat Bretagne als schiereiland wel over 1700 km kust beschikt, kent het een aantal uitzichtpunten en natuurlijke wonderen, zoals de Roze Granietkust (Côte de Granit Rose) aan de noordkust van Bretagne in het departement Côtes d’Armor. De zeldzame roze granietblokken bestrijken slechts 30 km van de Bretonse kust en komen verder maar op drie andere plaatsen op de wereld voor: in Ontario, in China en op Corsica. In de Finistère, op het meest westelijke puntje van Frankrijk, bevindt zich de Pointe du Raz, die 70 meter boven de oceaan uitsteekt. Het uitzicht vanaf hier over de oceaan inspireerde ooit de Franse schrijvers Victor Hugo en Gustave Flaubert. In de verte kan men op het eiland Île de Sein de beroemde vuurtoren Ar Men (Bretons voor de steen) zien staan. Aan de zuidkust van Bretagne, in het departement Morbihan, ligt de Golfe du Morbihan, dat in het Bretons kleine zee betekent. In deze binnenzee liggen 42 kleine eilanden, waarvan Île aux Moines en Île d’Arz de grootste zijn. Kortom, genoeg om te zien!

Saint Malo - Le Petit Coin Cosy - Vakantie in Bretagne met je hond

Saint malo

Op 1 uur en 15 minuten rijden van Le petit coin cosy ligt Saint-Malo, een oude havenstad in het departement Ille-et-Vilaine. De oude stadsmuur is nog aanwezig en aan de grote toegangspoort bevindt zich een kasteel, dat nu deels stadhuis en bibliotheek is, maar ook een aantal musea bevat. In de oude stad is de kathedraal Saint-Vincent een bezienswaardigheid die je tijdens je bezoek aan deze stad zeker niet mag overslaan.

Le Mont Saint Michel - Le Petit Coin Cosy

Mont Saint Michel

Op 1 uur en 30 minuten rijden van Le petit coin cosy ligt Mont Saint-Michel, een klein rotsachtig getijdeneiland gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michael dat 170 meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer een kilometer uit de kust bij de stad Avranches. In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. De Mont Saint-Michel is de derde toeristische trekpleister in Frankrijk, na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles. De Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers. 

Dinard - Le Petit Coin Cosy

Dinard

Dit prachtige stadje aan zee is Dinard. Dit zou samen met St. Malo of Mont Saint Michel een hele mooie dagtrip kunnen zijn. deze parels liggen vlakbij elkaar op ongeveer 1 uur rijden bij de gîte vandaan.

Gorges de Daoulas

Vlakbij vind je de Gorges du Daoulas, met indrukwekkende kliffen die zijn uitgeslepen door de Blavet.  In de omgeving ligt ook het bos van Quénécan, een natuurgebied van 3000 ha, met een voor de kruid- en struiklaag typerende flora en fauna. Een andere bezienswaardigheid: het gehucht Forges-des-Salles, een van de oudste ijzersmelterijen van Bretagne. Sinds 1880, toen het bedrijf zijn activiteiten beëindigde, is er niets veranderd: de school, het betaalkantoor, de kantine en de timmerwerkplaats, ze liggen er nog net zo bij als toen.

Landes de Liscuis

Op een heuvelkam liggen de Landes de Liscuis, een schitterend heidegebied, woest en mysterieus, met megalithische grafmonumenten.

Het meer van Guerlédan

Op slechts 25 autominuten bij ons vandaan

Het grootste meer van Bretagne, maar dat is niet alles…

Bij Guerlédan denk je in de eerste plaats aan het meer, het grootste van Bretagne (400 ha), gelegen in een uitgestrekt bosgebied. Vissers, watersporters en wandelaars komen er graag, maar ook liefhebbers van lekker luieren op het strand. 

Moncontour

Slechts 10 autominuten bij ons vandaan…

Moncontour is een middeleeuws ommuurd dorpje in het noorden van Bretagne, vlakbij Saint-Brieuc. Het is een dorpje met een welvarend verleden en is officieel erkend als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorpje was ooit het centrum van linnenproductie in Bretagne en van dit geld zijn veel mooie huizen gebouwd, die je vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen. In één van de huizen is het kostuummuseum (Musée du Costume) gevestigd, waar je allerlei toneelkostuums uit de middeleeuwen tot aan de vroege 20e eeuw kunt bekijken. Hoogtepunten van het dorpje zijn het kerkje met de originele glas-in-lood ramen, de traditionele granieten huizen, het markplein en het gemeentehuis. Daarnaast is het ook zeer de moeite waard om via de steile trappen naar het hoger gelegen deel van het dorp te lopen. Vanaf dit punt heb je een fraai uitzicht over de omgeving.

Mont Bel Air

Slechts 10 autominuten bij ons vandaan…

Mont Bel-Air is het hoogste punt in het Franse departement Côtes-d’Armor, met 339 meter boven de zeespiegel, in de stad Trébry. De zacht glooiende hellingen strekken zich ook uit over de gemeenten Trédaniel en Plessala. Op de top is de kapel van Notre-Dame du Mont-Carmel (of Notre-Dame de Bel-Air) gebouwd tussen 1855 en 1862.

Abdij van Bon Repos

De cisterciënzer abdij van Bon Repos is een echte ‘must’: de abdij dateert uit de 12e eeuw, lag lange tijd verlaten, maar biedt nu onderdak aan exposities van moderne kunst.

Tip van uw gastvrouw:

Moncontour

Gisteren ondanks het minder goede weer een bezoekje aan Moncontour. Deze “Cité de Caractère” blijft mij iedere keer opnieuw verrassen. Ook nu weer. Er is naast het oeroude stadje een prachtige natuur rondwandeling te maken van 1 uur. Deze begint bij Rue de L’Aire Damas. Een echte aanrader voor bezoekers die van zowel cultuur als van natuur houden. Na de wandeling biedt Moncontour nog diverse gezellige restaurantjes. Een ware parel en zo dicht bij huis.

P.s in het centrum kun je via straat medailles een route volgen, en je vindt hier het bureau du tourisme, (VVV) met een schat aan informatie over heel de omgeving.

Dinan

Een authentiek Frans stadje met stadswallen,  mooie vakwerkhuizen, een kasteel, een basiliek, en leuke boetiekjes en restaurantjes. Slechts 50 minuten met de auto vanaf de gite, zeer de moeite waard om te bezoeken. Parkeren kan hier geheel gratis bij het station waarvandaan het nog een klein stukje wandelen is naar het oude stadscentrum.

Translate »