0031- (0) 6 5102 5126 info@lepetitcoincosy.com

Reviews

In een zacht glooiend landschap (tussen 200-300 meter hoogte) ligt temidden van velden met koeien, graan, mais en loofbossen deze gite, heerlijk vrij in het buitengebied. De gite is een deel van een oude, natuurstenen boerderij, omgeven door een groot, knus omzoomd perceel met o.a. een eigen tuin voor de gite (met schaduw van een enorme esdoorn), een fruitboomgaard en een grote speelweide, waar je ook als gast met je honden gebruik van kunt maken. Super fijne en veilige speelplek, die hoog is omheind! Buiten het eigen terrein kom je al snel een haas, vos of ree tegen. Rond het huis fladderen vleermuizen, uilen en andere vogels. Je kunt er genieten van rozen, hortensia’s en andere bloemen. En de fantastische rust natuurlijk.

Voor je uitgebreide boodschappen ga je het beste naar Loudeac (20 minuten rijden), een grote Leclerc supermarkt, waar ook een goedkoop tankstation is, een tuincentrum en een soort Gamma (Weldon).

De gastvrouw is erop uit je van alle gemakken te voorzien, en ook de honden worden met allerlei liefs onthaald, want ze is dol op honden (ze heeft zelf Saluki’s en Azawakhs).

Henriette is ook behulpzaam met het nadenken over uitstapjes. Wij hadden de kans om b.v. Moncontour, Quintin, St. Brieux en St. Malo te bezoeken.

Moncontour is dichtbij (11 minuten met de auto) en een prachtig sfeervol Middeleeuws stadje: een heerlijke start van verkenningen in de omgeving. Er is o.a. een kostuummuseum. We genoten van de bloemen en planten, de uithangbordjes en vakwerkhuizen. Het was er rustig, maar wel sfeervol.

Quintin ligt op een half uurtje rijden en speelde lange tijd een belangrijke rol in de linnenindustrie (daar is ook een museum over te vinden), maar is nu vervallen. Ze zijn in 2020 begonnen aan een traject van verbetering. Quintin viel dus tegen, was klein, rustig; er viel niet veel te beleven. We kwamen wel bij van de rust in het park…

St. Malo is een oude havenstad. Ligt wat verder weg, ga dus vooral via de snelste route (probeer geen binnenwegen; deden wij … oeff! kost veel tijd!). Indrukwekkende schepen, oud en nieuw, prachtig strand met allerlei sportieve mogelijkheden, leuke eilandjes waar je zicht op hebt, levendige binnenstad met veel touristen (waar komen die ineens allemaal vandaan?) met vertier van straatmuzikanten, theater e.d. Gezellige winkeltjes, galerietjes en terrasjes, waar je kunt genieten van b.v. een Galette (hartige of zoet belegde pannenkoek, specialiteit van de streek) of een enorme ijstractatie. Je kunt op de stadsmuur rondlopen, vanwaar je prachtig zicht hebt op de omgeving. We zagen ook een casino, een reuzenrad en een soort feesttent. Er is meen ik ook een bioscoop en een theater: dus wie  zulk vertier zoekt kan hier terrecht.

In St. Brieux, de hoofdstad van de streek (departement Cote d’Armor), bezochten we op woensdagmorgen de markt (is er ook op zaterdag). Deze strekt zich uit in een aantal kronkelende straatjes in de binnenstad. Je vindt er vooral verse etenswaar en kleding (niet mijn stijl, helaas). Maar altijd fijn, even rondscharrelen in de open lucht en al dat verse lokale spul bewonderen… Je kunt gemakkelijk dichtbij parkeren in een overdekte parkeergarage, waar ook een overdekt winkelcentrum bij is.

Review  door Rosalie over haar verblijf bij: gite La Croix Verte, Langast, Bretagne

Translate »